Terapia biorezonansowa jest znakomitą metodą wspomagania usuwania alergii. Obowiązująca obecnie w medycynie definicja alergii uwzględnia przede wszystkim procesy biochemiczne.

Wykonujemy bezbolesne komputerowe testy alergiczne na 360 alergenów. Po wykonaniu testów przechodzimy do odczulania też poprzez terapię biorezonansową. Odczulanie jest bezbolesne, co jest ważne w przypadku terapii z dziećmi.

 

Test podstawowy
PYŁKI leszczyna, wierzba, olcha, brzoza, babka, żyto, kukurydza,bylica, lebioda, lipa, sosna, świerk, trawy, ambrozja
INSEKTY pszczoła, osa, komar
ZBOŻA  pszenica, żyto, jęczmień, owies, proso, orkisz, soja, kasza gryczana, ryż, sezam, kukurydza, drożdże, gluten 
GRZYBY  mieszanka grzybów I, mieszanka grzybów II, candida albicans, alternaria, cladospory 
SIERŚĆ ZWIERZĄT  pies, kot, wół, koń, świnka morska, wełna owcza, gęsie pierze, królik, papuga 
UŻYWKI  kawa, herbata, kakao, miód, cukier, dym papierosowy 
RYBY  mieszanka ryb I, mieszanka ryb II, flądra, makrela, łosoś, śledź, dorsz 
MIĘSO  kurczak, cielęcina, baranina, wołowina, wieprzowina 
MLEKO, JAJA  białko mleka krowiego, laktoza, żółtko jaja, białko jaja 
WARZYWA  marchew, cebula, szpinak, ziemniak, pomidor, fasola 
OWOCE  jabłko, gruszka, truskawki, maliny, agrest, porzeczki, winogrono, banan, brzoskwinia, wiśnia, morela, pomarańcza, cytryna, grejfrut 
ROZTOCZA  roztocze kurzu domowego, roztocze mąki
ORZECHY migdały, orzech włoski, orzeszki ziemne, orzeszki laskowe

 

Test pyłkowy
KWIATY pierwiosnek, mniszek, hiacynt, jaskier, koniczyna, nawłoć, róża, dalia, aster nowobelgijski, aster, wrzos, chryzantema, lak żółty, rumianek, rzepak
TRAWY kupkówka pospolita, owies, wiechlina, tomka, kostrzewa, mietliczka, stokłosa, wyczyniec, tymotka, rajgras, owies głuchy, perz, trzcina, narcyz, tulipan, łubin, margaretka
KRZEWY bez, bez czarny, jaśmin, ligustr, głóg pospolity, tamaryszek
ZBOŻA jęczmień, owies, pszenica
PLEŚNIE Aspergillus Mix, Cladosporium Mix, Mukor Mix, Fusarium culmorum, Botrytis cinerea, Alternaria tenuis, Epicoccum purpurescens, Fusarium solani, Chaetonium globosum, Trichothecium dependens, Phoma betae, Helminthosporium holades, Rhisopus nigricans, Sporobolomyces roseus, Phoma herbarum, Ustillago, Candida crusei, Aspergillus oryzae
DRZEWA brzoza, wiąz, szczodrzeniec alpejski, topola, kasztanowiec, lipa, dąb, jesion, platan, grab, buk, klon, robina, osika, oliwne drzewo, sosna szkocka
ZIOŁA szczaw, piołun, szkleniczek I, szkleniczek II, pokrzywa, babka lancetowata, lebioda, chmiel

 

Test wziewny
ZWIERZĘTA  kacze pierze, gęsie pierze, chomik, zając, kurze pierze, pies, wielbłądzia wełna, kanarek, królik, kot, lama, mysz, świnka morska, papuga, końwłosie, szczur, wół, owcza wełna, gołębie pierze, papużka falista, koza 
NATURALNE ALERGENY WZIEWNE  bawełna, len, wełna roślinna, włókno kokosowe, sisal, jedwab 
PLEŚNIE  alternaria tenuis, aspergillus clavatus, aspergillus flavus, aspergillus fumigatus, aspergillus niger, aspergillus oryzae, aspergillus repens, aspergillus versicolor, aurobasidium pullulans, botrytis cirenea, chaetonium globosum, cladosporium cladosporoides, cladosporium fulvum, cladosporium herbarum, curvularia lunata, epicoccum purpurescens, fusarium culmorum, fusarium moniliforme, fusarium solani, geotrichum candidum, helminthosporium halodes, mucor mucedo, neurospora sitophila, penicillium brevicompactum, penicillium commune, penicillium expansum, penicillium notatum, penicillium roqueforti, phoma betae, phoma herbarum, pullularia pullulans, rhizopus nigricans, saccharomyces cere visiae, serpula lacrimans, sporobolomyces roseus, sporothrix Schenckii, trichothecium dependes, ustilago 
SYNTETYCZNE ALERGENY WZIEWNE włókna akrylowe, włosy lalki BARBIE, włosy konika PONY, polyester zabawkowy, synt. mat. do wypełniania, poduszek "COMFOREL" ROZTOCZA kurzu domowego, siana, mąki, roztocze I (Acarus siro), roztocze II, (Tyrophagus putrescentia) 
PLEŚNIE MIX  pleśnie mix I, pleśnie mix II, pleśnie mix III, pleśnie ziarna zbożowego mix, aspergillus mix, cladosprium mix, mucor mix 

 

Test spożywczy  
BARWNIKI E 102, E 104, E 110, E 120, E 122, E 123, E 124, E 127, E 132, E 133, E 151, mieszanka żółta, mieszanka czerwona, mmieszanka brązowa 
EMULGATORY  E 322 lecytyna S, E 322 lecytyna D, E 338, E 339 b, E 340 a, E 340 b, E 340 c, E 341 c, E 450, E 450 a, E 450 c, E 621, E 622, E 623 
ANTYOKSYDANTY  E 310, E 312, E 320, E 321AROMATY aromat malinowy, aromat truskawkowy, aromat morelowy, aromat wiśniowy, aromat pomarańczowy, aromat cytrynowy, aromat jabłkowy, aromat gruszkowy, aromat bananowy, aromat waniliowy, aromat ziołowy, aromat rumowy, aromat coca cola
KONSERWANTY  E 200, E 202, E 210, E 211, E 212, E 214 PHB, E 216 PHB, E 218 PHB, E 220, E 221, E 223, E 224, E 230, E 233, E 249, E 250, E 251, E 252 
INNE fenol, kwas salicylowy, kwas acetylo salicylowy, kwasek cytrynowy, guma arabska, fluorek wapnia, sulfadiaza, sulfaguanida, prokaina, siarczan niklu, azotan kobaltu, tlenek chromu, pallad, chinina, ocet winnySŁODZIKI mannit, sacharyna Na, cyclamat, aspartam, sorbit, laktoza, fruktoza